Intervallen, intervallen en intervallen

Dit vind ik meestal een van de vervelendste soorten trainingen die je mij kunt voorschotelen. Als je in je eentje aan het trainen bent vergt het ook een grote berg zelfdiscipline. Wel maak je grote sprongen in je conditie als je regelmatig intervallen toevoegt aan jouw trainingsprogramma. Zowel voor het fietsen, als voor het hardlopen.

Een voorbeeld van de agenda-functie van intervals.icu

Ik kan inmiddels wel ook solo best goed intervallen afwerken in mijn training. Op de fiets lukt dat me het beste “virtueel” op Zwift, en hardlopend met mijn Stryd voetpod i.c.m. mijn Garmin Fenix 5X. Hoewel alle sport gegevens bij mij automatisch op Strava en Garmin Connect worden opgeslagen, gebruik ik voor de analyse vooral intervals.icu, een mooie online tool om een beter inzicht te krijgen in je conditie, vermogen en fitheid.

Het gebruik ervan is gratis, met een optie voor “support” voor ongeveer $4/maand, vooral voor de hosting-kosten. Gezien de andere betaalde platforms is dat wel echt een koopje, voor alle inzichten die je kunt krijgen. Inmiddels al weer een flinke tijd mijn meest gebruikte website voor het volgen van mijn sportprestaties.