Kampeerseizoen 2021?

De campings gaan meestal rond deze tijd weer open. Dus hoe zal ons kampeerseizoen er dit jaar uit gaan zien? We hebben nog niet echt plannen, behalve dat onze camper voor een beurt en APK nodig heeft zo rond half maart.

Koffie op het winkelplein van Camping Bakkum.
Coffee-to-Go op Camping Bakkum…

“Normaal” wijden we dan de camper in na het garagebezoek om het eerste weekeinde weer eens te gaan proefkamperen op een nabijgelegen camping, zoals Camping Bakkum (Die gaat 12 maart weer “open”).

In de afgelopen paar mooie dagen zijn we al wel lekker wezen picknicken met de kinderen in de speeltuinen van de verschillende Kennemerduincampings. Vos Foods van Camping Geversduin is dan ook al vaak open voor snacks, warme chocolademelk en Coffee-to-Go. En afgelopen weekeind met het lente-achtige weer was er ook koffie af te halen op het winkelplein van Camping Bakkum. Veel mensen zijn weer bezig om hun standplaats klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Plannen en ideeën

Veel vakantieplan-plezier is er nog niet, want het verloop van 2021 is nog onzeker. Wij kunnen wel op 2020 terugkijken als een zeer geslaagd kampeerjaar. Onze zomervakantie in Frankrijk was niet veel minder dan perfect, met alle bijzondere maatregelen t.a.v. Corona.

Wel hebben we wat ideeën voor het nieuwe seizoen. Daarvoor hebben we al wat spullen besteld, waaronder een camping-keukenmeubel, zodat we wat beter buiten de camper kunnen koken, met de gasaansluiting aan de buitenkant van de camper.

Een “Kampeerkeuken” om niet met warm weer binnen in de camper te hoeven koken.

Zonnepaneel

Verder zijn er natuurlijk ook wel wat klusjes aan de camper die gedaan kunnen worden. Wat vorig jaar bleek is dat het zonnepaneel, dat op het dak ligt, niet meer goed functioneert. Deze moet vervangen worden. De laadmodule is namelijk nog in orde, de uitgangsspanning van het PV paneel is echter te laag, die stort in als je het paneel belast, dus die kunnen we verwijderen.

Gasflessen

Ook hebben we, door het hele lange kampeerseizoen van vorig jaar, beide gasflessen volledig gebruikt. Nu zaten die er al 3 seizoenen in, dus het moest er wel een keer van komen. De twee huidige loodzware gasflessen wil ik graag omruilen naar een lichtgewicht versie. Tevens heb ik een manier gevonden om een “noodfles” via de buitenzijde aan te sluiten, mochten we ooit onverhoopt zonder gas komen te zitten.

Zijluifel

Net als een “buitenkeuken”, of een campingkookmeubel, de afgelopen vakantie in Frankrijk geen overbodige luxe zou zijn geweest, geld hetzelfde voor een extra “Sunblocker” aan de zijkant van de luifel.

De Thule Sun Blocker G2 250L zijwand voor aan onze Thule Omnistor 5003 luifel

Verder nog wat kleine dingetjes, zoals een eigen ontwikkelde waslijn aan de linkerzijde van de camper en voor onder de luifel zou zeer handig zijn geweest voor de afgelopen vakantie, gezien het grote aantal natte handdoeken die we elke keer hadden.

Geef een reactie