De Brouwketel is gearriveerd!

Een kleine update voor onze biergroep; Onze nieuwe “All-in-One” elektrische brouwketel is net afgeleverd. Die kunnen we binnenkort dan ook gaan inwijden met een brouwdag. De ingrediënten voor het eerste bier uit dit apparaat zijn alvast besteld.

De Brew Monk 30L om al onze toekomstige recepten goed uit te kunnen proberen

Zo op het eerste gezicht is de kwaliteit van het apparaat behoorlijk degelijk. Mooie afwerking, en geen restanten van het productieproces. Eerst alles in elkaar zetten en daarna gelijk alles met water vullen en reinigen.

De tweede stap is een paar keer wat volumes aan water verwarmen en de temperatuur curves opschrijven, om te zien hoe het apparaat zijn temperaturen vasthoud en hoe lang de opwarmtijd is, nu even gekeken naar o.a. 10 liter en naar 15 liter met een vermogen van 2kW.

Geef een reactie