“Weer” een nieuwe hobby

Een aantal mensen die mij kennen zullen niet verrast zijn dat ik een gloednieuwe “Offset Smoker” heb aangeschaft. Ik hoor een aantal mensen weer vragen: “Weer een nieuwe hobby?”. Het antwoord is een soort van ja. Koken is al een soort van hobby, en dit is meer een verlenging van de mogelijkheden van die hobby.

Mustang Offset Smoker Georgia L
Een “Offset Smoker”

Op YouTube is een groot arsenaal aan informatie te vinden over het gebruik van een Offset Smoker, inclusief allerlei recepten, do’s en don’ts, dus die ga ik hier niet dunnetjes overdoen. Je zult waarschijnlijk af-en-toe eens een fotootje van een “probeerseltje” hier voorbij zien komen.

Er zijn een aantal verschillende “Smokers” op de markt. Ik was persoonlijk op zoek naar één waarbij ik ook iets kan grillen/searen en waarbij ik ook een pan kan verwarmen. Nogal wat “extra” eisen dus. Er zijn Offset Smokers vanaf 190€ tot wel boven de 2500€, en dat lijkt me wel een beetje overdreven voor een “hobbygriller” als ik ben.

De Mustang Georgia L Offset Smoker, mid-range die mijn keuze is geworden.

Inmiddels heb ik dus de knoop doorgehakt en een “Mustang Georgia L Offset Smoker” besteld. Ik ben benieuwd wanneer ik hem aan de voordeur kan verwachten, want het is nu wel erg druk bij de postbedrijven.

Update: Ladies & Gentlemen, we’ve got him!

Net voor de kerstdagen kwamen er 3 grote dozen aan de deur. Een heus bouwpakket. De kids aan de Lego, en ik met de schoevendraaier aan de “Meccano” doos. Vooral de “firebox” is een behoorlijk zwaar onderdeel. De kwaliteit is verrassend goed. Met transport is denk ik wel 1 schroefkop afgebroken van een klep, die zal ik binnenkort wel vervangen, het heeft geen echt nut nu voor het gebruik.

Eerste Spareribs op de Smoker

En als eerste experiment, na het inbranden van de Offset, is natuurlijk de “benchmark” een paar mooie Spareribs. Het resultaat was best lekker, maar ik heb wel een hoop extra oefening nodig. Temperaturen zijn wel redelijk goed te houden, maar voor een lange “low and slow” sessie moet ik nog wel wat uitproberen qua het stoken van houtskool en briketten.

De eerste Spareribs op de Smoker

Geef een reactie