Kampeerrecepten uitproberen

Voor het aankomende kampeerseizoen van 2022 willen we wat leuke recepten in ons repertoire hebben, om bijvoorbeeld een leuk kampvuur-avondje te hebben. Daarvoor heb je natuurlijk wat spullen nodig om over open (hout)vuur en op een barbeque te kunnen koken. Een gietijzeren pan en een “Dutch Oven” zijn daar bij uitstek natuurlijk geschikt voor.

Het eindresultaat ziet er alvast goed uit

Om alvast te oefenen hebben we als eerste eens een “Appel-Ahornsiroop-Marshmallow” taart als toetje geprobeerd te maken. Eigenlijk hoort het in een “Dutch Oven”, maar gezien dat ik even geen beschikking heb over een goed open vuur dan toch maar even in een gietijzeren pan in de oven.

Om het in de drukke Sinterklaas-tijd even behapbaar te maken doen we het op de makkelijke manier, één pak Koopmans Appeltaartmix, 175g Plantenmargarine, 2 Elstar appels, een scheutje ahornsiroop en een theelepel kaneel zijn de enige ingrediënten, daarbovenop gaan nog een aantal Frisia Vanille Marshmallows als garnering.