Omnistor-y

Een paar weken geleden hebben we te maken gehad met wat extreme regenval. In die tijd begon de zomervakantie voor ons aan de Belgische grens in Brabant, als tussenstop richting de mooie westkust van Frankrijk. Op de avond voor vertrek van deze camping kwam er een wolkbreuk over de camping heen, terwijl wij in het restaurant zaten. Deze hoeveelheid water was onze Thule Omnistor 5003 luifel een waterval te veel. De aluminium verbindingsogen aan de luifelarmen begaven het onder het gewicht, en het luifeldoek viel omlaag.

Deze hoeveelheid water kon onze luifel niet aan.

In de regen nog de twee luifel armen losgeschroefd en in de garage opgeborgen. Daarna de luifel gelukkig kunnen indraaien totdat deze zoals normaal in de slotjes viel.

Balen, maar toch eigenlijk blij, want er is verder geen schade aan de camper. Het “enige” is dat we voor de rest van de vakantie geen luifel meer hebben.

De zoektocht naar een nieuwe luifel is daarmee wel begonnen. Die dingen liggen niet zomaar overal op voorraad, en door de pandemie heeft Thule blijkbaar een productie achterstand opgelopen.

Uiteindelijk, via een flink aantal telefoontjes had ik toch een luifel gevonden, een nieuwer type, maar wel met hetzelfde design. Helaas worden deze luifels niet verstuurd, dus zelf ophalen… bij de Wit uit Schijndel, gelijk maar een “uitje” van gemaakt, na de vakantie in Frankrijk.

40kg aan luifel op de imperial

Terwijl we met de luifel naar huis reden hoopte ik wel dat de wandplaten van de Omnistor 5003 dezelfde zouden zijn, als die van de 8000, anders is een klusje van een uur ineens een klus van een hele dag.

Thuis gelijk maar even de cassette van de camper af getild… en… Yes!!! Exact dezelfde beugels. Wederom even geluk gehad. Gelijk het weekeinde weer “proef kamperen” op Camping Bakkum in de buurt.

Proef kamperen met de nieuwe luifel

De uitval van deze luifel is van 2.5m naar bijna 3m gegaan, dus we hebben ineens toch een soort van extra “ruimte”. De Thule Sunblocker is altijd een top manier om de luifel strak te fixeren, hoewel als we langer staan, we de storm banden ook gebruiken.

Aansluiting afgekit voor water geleiding

Nu is het enige nog wat ik wel weer moet doen is een extra “stop” maken op de uitval-afstand, zodat de luifeltent er ook weer netjes onder past, die is gemaakt voor 2.5m uitval, net als de zij-sunblocker met tension rafter.

Vandaag is de eerste bui weer over de camper gegaan, en dus hebben we al kunnen zien dat de kitrand goed is gelukt. Op de wensenlijst staat nu wel een Thule Rainblocker Sidewall zodat we in het najaar goed uit de tocht kunnen zitten.