Eerste indruk Turbo Timber Evolution

E-Flite Turbo Timber Evolution
E-Flite Turbo Timber Evolution

Vandaag even heel kort een paar rondjes gevlogen met de E-Flite Turbo Timber Evolution, waar ik de Spektrum BNF (Bind-and-Fly) versie eerder dit jaar had besteld.

Het doel was voor mij om een eenvoudig vliegtuig te hebben staan, waarmee ik zowel kan watervliegen en ook eventueel mijn zoontje mee kan leren vliegen. Die begint zo langzamerhand ook meer interesse ervoor te hebben.

De eerste indruk is eigenlijk prima, wel nog even het nodige trimwerk, en ik geloof dat de aangegeven hoeveelheden van het mee-mixen van het hoogteroer met de flaps niet afdoende is; Sterker nog, het zou kunnen zijn dat deze de verkeerde richting op gaan, maar ik had verder geen tijd om daar goed naar te kijken.

… Tweede sets proefvluchten gedaan.

Update

De mix geïnverteerd, en daarmee werd het al een stuk beter. Op een avond twee vluchtjes gemaakt en verschillende flap-settings geprobeerd. Met de vaste slats heeft het toestelletje inderdaad goede vliegeigenschappen bij langzaam vliegen. Rollrate is rustig, wat ook wel te verwachten was. Volgende stap is met de drijvers eronder vliegen. Ik ben vooral ook benieuwd wat de eerste mis-trim is van floats t.o.v. de gewone wielen.

Update 2

Inmiddels ook de Timber vanaf het water gevlogen, erg leuk om te doen. Met dit model zeker behoorlijk eenvoudig instappen in deze tak van de modelvliegsport.

Fijn om de motor twee kanten op te kunnen laten draaien, zodat je op het water goed kunt manoeuvreren, ook als het vliegtuig net op een plaats is,

waar je zelf niet bij kunt komen.