Over Ride Solo, Zwift en FulGaz

Wat een rare tijd, en nog niet echt een uitzicht op “verbetering” op de korte termijn. Van voltijd verkeersvlieger ineens langs de kant staan en “voltijd-thuisonderwijzer” zijn voor de kinderen is een grote verandering van dagelijks ritme.

Dit is de mooiste wielrentijd van het jaar, v.w.b. de klassiekers die nu niet gereden worden en natuurlijk hier in Noordholland alle bollenvelden die in bloei komen.
#ridesolo door de Noordhollandse bollenvelden

Wat dan overblijft is vooral een vast ritme maken voor de kinderen, en daarnaast plannen maken voor een minder zekere financiële toekomst. De muren komen dan best snel op je af, hoewel we gelukkig een mooie tuin hebben, en het weer voorlopig iets beter word.

Met sport heb ik al een paar seizoenen een “Wahoo Kickr” direct trainer voor mijn wielrenner, en een abonnement op Zwift en FulGaz, dat komt nu dan ook wel mooi van pas. Veel mensen hebben ineens ook deze optie gevonden tijdens de Coronacrisis. Vroeger was het op sommige routes in Zwift wel “rustig”, nu is het overal flink druk met virtuele wielrennners.

Van voltijd-verkeersvlieger naar #voltijdthuisonderwijzer #omschakelen
Van voltijd-verkeersvlieger naar #voltijdthuisonderwijzer #omschakelen

Als ik dan wat “rustiger” in de garage wil gaan fietsen, en andere “echte” routes, dan kies ik toch weer “FulGaz”, alleen is er een vreemde bug op de (Windows) laptop, daar lijkt het op dat de vermogens “verdubbeld” worden die nodig zijn. Dus een hele kleine verhoging van gradient krijg ik de pedalen niet eens meer rond. Op de iPad, MacBook en AppleTV werkt het allemaal fantastisch, alleen op die Windowslaptop niet, die ik voor het indoor-trainen had bedoeld (groter scherm etc.) Gelukkig werkt Zwift daar wel fantastisch op. Mocht ik weten wat er nu aan de hand is, dan laat ik het wel weten.

De bovenstaande trail in Strava is dus van FulGaz, de Rye Runden, een mooie Gravel/MTB Trail ten noorden van Oslo. De video kun je op de website van FulGaz mooi bekijken: FulGaz Rye Runden – Low Resolution

Wat ook een mooie manier is om fijne fietsroutes te maken of te zoeken is de website van Komoot, deze gebruik ik ook steeds meer. Ook een goede synchronisatie met de Wahoo Element fietscomputers, waarvan ik de Roam gebruik.

Geef een reactie