Probleem met Garmin Varia RTL515 “Radar”

Sinds deze winter rij ik op de wielrenner, de MTB en de gravelbike met een Garmin Varia. Prachtig apparaat, waarmee je een waarschuwing krijgt voor achteropkomend verkeer. Gekoppeld aan mijn Wahoo ELEMNT Roam fietscomputer is het een topcombinatie van achterlicht en extra veiligheid. Sinds een paar dagen gaat de Varia echter na een aantal minuten ineens uit.

Voorbeeldfoto van cyclist.co.uk

Het enige dat nog werkte was de “demo mode”, maar dat is natuurlijk niet voldoende. Via de “chat functie” van de Garmin website werd ook gesteld dat het apparaat inderdaad defect blijkt te zijn, en er werd een e-mail gestuurd om de radar terug te sturen naar Garmin Nederland. Daarna krijg ik een vervangende RTL515 teruggestuurd.

Gelijk het UPS etiket uitgedraaid en op een klein doosje geplakt en daarmee de Varia vandaag terug gestuurd. Ik ben benieuwd wanneer het vervangende toestel arriveert.

Update dinsdag 26 april 2022

En dan stond vandaag de UPS bezorger voor de deur met het vervangende toestel. Topservice van Garmin moet ik zeggen. In de doos zat een “service” model, maar ik zie er totaal geen gebruikssporen op, dus lijkt een nieuw exemplaar te zijn. Inmiddels gepaard aan mijn Wahoo Element Roam en doet het weer als een zonnetje.

Vandaag heb ik in mijn eentje de route van de Westfriese Omringdijk gefietst, een radar was best handig geweest op de smalle weg op de dijk. Wel een aanrader om eens te gaan fietsen; Hopelijk heb je dan minder wind als ik vandaag had.

Geef een reactie