“New Bike Day”

Een kort berichtje tussendoor. Na een dikke 20 “dienstjaren”, waarbij mijn Rocky Mountain begonnen is als Hardtail MTB met voor een mechanische schijfrem op een elastomere voorvork en achter nog een V-Brake, was zijn pensioendag aangebroken. Met het schitterende weer nog een laatste tour door de duinen naar de Beach Bastards om vervolgens op de nieuwe Wikkit L-Niño terug naar huis te fietsen.

Wikkit L-Niño met FFWD Drift Carbon wielset

Een behoorlijk groot verschil met de Rocky, o.a. van 650B naar 700C qua wielmaat, tubeless, i.p.v. binnenbanden. Een groot verschil in totaalgewicht, scheelt een kilo of twee.

Laatste tourtje door de duinen met de Rocky Mountain

Update Maandag 21 maart

Vandaag moest ik toch de camper uit de winterstalling halen. Dus met de Wikkit eerst toch maar de eerste “serieuze” afstanden gaan maken, en met een “omweg” van 80km de camper ophalen. Hij gaat wel als een raket. Iets te veel bandenspanning op het strand, dus als het net wat zachter word sta je ongeveer stil, maar verder echt top.

Twee/drie dingen moeten we nog aanpassen. De stuurpen is in ieder geval te lang, dat moet een 8cm versie worden. Ook zijn de cranks 175mm, en die heb ik liever naar 170mm. Als “upgrade” dacht ik de Ritchey WCS Venture Max Carbon opgegeven te hebben, maar de “gewone” aluminium Venture Max V2 zit er op, stond ook niet op de rekening, dus even kijken wat de meerprijs is, en of die op voorraad is.

Geef een reactie