Een bierdatabase

Even weer eens wat heel anders. Met een aantal vrienden hebben we een soort “bierproefclubje”. Niet iets geregelds, het lukt niet erg vaak om samen te komen, maar we sparen wel wat speciale biertjes op om te gaan proeven. Om weer wat ervaring op te doen met het gebruik van PHP en MySQL/MariaDb ben ik met een soort “online bierlijst” bezig, zodat we kunnen zien welke bieren er aanwezig zijn voor een aanstaande proefavond.

Erg lekker: Lagunitas Brown Shugga’ Substitute Ale, op het terras in Salt Lake City (The Beer-Hive)

Het is nogal “buggy”, en de layout is natuurlijk niet zo erg mooi als de Apps van o.a. Vivino en Untappd, maar dat is ook niet de bedoeling. Hoewel een app op de telefoon wel grappig zou zijn. Misschien iets voor later.

Het insluiten van PHP gaat niet helemaal naar mijn zin, daar ga ik nog even verder over nadenken. De losse link naar dit gedeelte van de website: PHP Bierlijst. De database is veranderd naar een versie met ook de wijn-collectie. Alles nu in een mix van PHP, Python 3 en MariaDb. Nu nog een PHP pagina waarbij je met knoppen een bepaalde selectie kan weergeven, of een SQL Query kunt uitvoeren.

Geef een reactie