Vakantie Frankrijk 2023

Wederom een mooi “rondje” Frankrijk, met o.a. stops langs de Loire, kanoën en zwemmen in de Dordogne en de Tarn, even op de Puy-de-Dôme staan, en via Parc Asterix ten noorden van Parijs weer terug naar huis. Het weer was top, gematigd qua temperatuur, nooit echt smorend heet, zoals vorig jaar, met af-en-toe wel eens een bui. Binnenkort een wat langer verslag, maar er zijn nog heel wat klussen te doen.

Kanoën en Canyoning in de Gorges du Tarn

Deze Frankrijk-reis heeft ons een aantal avonturen opgeleverd, waaronder een lange, eerste reisdag, een iPhone op de bodem van de Dordogne, en nog meer prachtige herinneringen.

De eerste reisdag

Eigenlijk moeten we het een reisnacht noemen, want ik kwam zelf pas rond een uur of twee terug uit mijn werk. “Gelukkig” had een van de kinderen nog een avondactiviteit bij de tennis vereniging, die hebben we daar om 21:00u opgehaald, en zijn we met de camper op weg gegaan richting Frankrijk.

Het plan was eigenlijk om zo ver mogelijk te komen die avond, en dan net voor iedereen op de “Zwarte Zaterdag” voor te zijn langs Parijs, zodat we in de middag op de tweede dag van de vakantie op onze eerste bestemming aan te kunnen komen aan de Loire.

De praktijk liep wel wat anders, eigenlijk in sommige opzichten positief. Ik had onderweg een collega even een berichtje gestuurd, dat hij morgenochtend niet raar moet opkijken als er eventueel een grote camper op zijn oprit zou staan. Die woont in België, dus een mooi tussentijds doelwit als overnachtingsplaats.

Parc Asterix

Op de terugweg, speciaal voor de kinderen, zijn we ook een dagje bij Parc Asterix geweest. Elke keer dat we op de A10 via Parijs rijden, komen we langs dit pretpark. Nu zijn de kinderen eindelijk groot genoeg om van alle attracties gebruik te kunnen maken. Het is wel een volledig voor Fransen ingericht park, maar dat mag de pret niet drukken. Wel wat aan de prijzige kant, én ook nog eens 20 euro parkeergeld. Wel moet gezegd worden dat het eten niet veel duurder is dan in een normale stad.