Best geslaagd Egmondweekeinde

De afgelopen editie 2019 van de Egmondcombi, op zaterdag de AGU strandrace van Egmond-Pier-Agmond, en op zondag de NN Egmond Halve Marathon kan ik wel als redelijk geslaagd bestempelen. Niet echt de tijden waarop ik gehoopt had, maar wel een fijn weekeindje sportief bezig geweest, zonder er lichamelijke klachten aan over te houden aan het einde ervan.

Strandrace Egmond-Pier-Egmond

De weersomstandigheden waren weer “pittig” te noemen, een flinke westenwind, waar je geen voordeel uit kon halen, met behoorlijk lage temperaturen en vooral in het begin nat en regenachtig. Initieel een behoorlijke tijd in een mooie groep kunnen rijden, alleen zo’n drie kilometer voor de pier door wat onbehoorlijk gedrag van een paar deelnemers alleen komen te zitten. Dat heeft me wel flink wat tijd gekost. De terugweg “op safe” gespeeld, en na 1:50 over de finish.

Egmond Halve Marathon

Hoewel nog steeds koud en bij vlagen een stevige wind, vond ik het voor de halve marathon eigenlijk prima weersomstandigheden. Rustig van start uit het één-na-laatste startvak kon ik uiteindelijk in een ritme komen, aan de langzame kant van het tempo-spectrum. Ook deze dag 1:50 over de finish, mooi symmetrisch.

Op naar volgend jaar, als eerste sportieve activiteit van het jaar.