Nieuwe bestemmingen…

Met het herfstachtige weer buiten is het ook weer de mooie tijd om nieuwe camperreizen voor volgend jaar te gaan overdenken. Waar kunnen we naar toe gaan, wat kunnen we waar gaan doen. Dus met de wegenatlas op schoot en een warme kop koffie gaan we weer wat mooie opties bedenken.

Ook Frankrijk staat natuurlijk in het “verlanglijstje”.

Een aantal bekende bestemmingen staan ook weer op het lijstje, dat is “makkelijk” voor als we op het moment van de vakantie even gericht kunnen bekijken waar de weersverwachting voor ons het meest gunstig gaat uitpakken.

Mogelijkheden

  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Italië
  • Noorwegen
  • Zweden
  • Nederland
  • Schotland
  • Groot Brittannië

Frankrijk

Afgelopen jaar hebben we een route gevolgd via de Dordogne, de Côte d’Azur, langs de Ardèche, de Elzas naar Saarburg in Duitsland. Mooi en “makkelijk”. Goede campings en infrastructuur. Dus die blijft zeker op het lijstje staan.

Dit jaar speelt er weer wat t.a.v. de Pèage, waarschijnlijk gaan die (ooit) vervallen. Mocht dat niet zo zijn, is het wellicht een idee om bij de ANWB zo’n tol-kastje te halen, scheelt weer “uit het raam” hangen bij een tolpoort. De verschillende betaalautomaten zijn eigenlijk niet echt berekend op de Fiat Ducato, wel lage personenauto’s, of hoge vrachtwagens.

Duitsland

Lekker “dichtbij huis”, en goed geregeld. Alleen moet dan, vooral in het voor- en naseizoen, het weer wel een beetje meezitten. 

Oostenrijk

Net iets verder dan Duitsland, mooi bergachtig. Prachtig natuurlijk, alleen dan word het aspect temperatuur wel meer belangrijk, hoe hoger het terrein, des te kouder het (’s nachts) wordt.

Mochten we deze kant op gaan, is het wel handig om te zien of het alternatief ten zuiden van de Alpen een haalbare kaart is, meestal is het in ieder geval aan één kant van de Alpen redelijk tot goed weer.

Voor de snelwegen van Oostenrijk hebben we wel een vignet nodig, dus even uitzoeken of dat met een camper een prijsverschil is t.o.v. een personenauto.

Italië

Het “goed weer alternatief” voor Oostenrijk, Zuid Tirol is natuurlijk prachtig, met de Dolomieten. Onze “All Season” banden zijn in ieder geval ook geschikt en toegelaten op de Italiaanse snelwegen als zomerband.

De meeste autosnelwegen in Italië zijn tolwegen. Via de ANWB website over tolwegen kon ik achterhalen dat onze camper in klasse B valt. Verder zijn er wat specifieke eisen m.b.t. onze All Season banden, maar gelukkig is de sneheidsindex van de banden hoger dan die in het kentekenbewijs staat vermeld. We rijden inmiddels al voor het derde jaar op de Vredestein ComTrac All Season’s. Even kijken hoe het profiel eruit ziet bij de APK in maart.

Geef een reactie